Managers en innovatie: waarom managers niet van innovatie houden

managers en innovatie_cartoon time to market_Tim FishburneManagers en top executives houden niet van innovatie. Ze praten er weliswaar graag over, vinden het een reuze sexy gespreks- en congresonderwerp en beschouwen innovatie natuurlijk als een ‘must’ voor elk bedrijf. Maar de daad bij het woord voegen en zelf daadwerkelijk innoveren binnen hun eigen organisatie is andere koek. Zoals Charles Leadbeater terecht opmerkt passen managers en innovatie van nature niet bij elkaar. In dit artikel leg ik uit waarom (top) managers niet van innovatie houden en geef er meteen een aantal innovatie tips bij.

Innovatie tips voor managers

Daarbij ben ik als volgt te werk gegaan: ik heb- met toestemming- een presentatie van Leadbeater’s site gedownload en deze samengevoegd met mijn vrije en ‘simultane’ vertaling ervan.

Meer lezen over managers en innovatie

Over de kloof tussen managers en innovatie verscheen dit artikel op Masterclass Marketing, waarin Gary Hamel, auteur van onder meer Future of Management, aan het woord gelaten wordt. Zijn verhaal lijkt op dat van Leadbeater maar benadert het moeizame huwelijk tussen managen en innoveren nog meer vanuit algemene organisatie-principes die volgens hem zullen moeten en gaan veranderen.

 

Jacqueline FackeldeyManagers en innovatie: waarom managers niet van innovatie houden
Deel dit bericht

4 comments

Praat mee
  • Robbert Homburg - 13 juni 2008

    Hoi Jacqueline, ik ben erg benieuwd naar het boek van leadbeater naar aanleiding van een artikel in de NRC (wellicht/waarschijnlijk wel gezien). Tijdens het E2.0 congres van deze week, was het antwoord heel duidelijk: Middelmanagement is niet zo bezig met nieuwe dingen omdat dit afleid van hun doel, namelijk de tent zo hard mogelijk draaiende te houden! Nieuwe management modellen en ander leiderschap zijn dus nodig om innovatie mogelijk te maken. Command & Control moet plaats maken voor Challenge, Trust and Coach!

    groet Robbert

  • Jacqueline Fackeldey - 13 juni 2008

    @Robbert: Artikel NRC heb ik inderdaad gezien en verder weet ik uit eigen ervaring hoe lastig- maar ook hoe uitdagend- het is om te innoveren in een organisatie die vooral bezig is met het hier en nu en de operationale zaken van alledag. Wat me daarom zo aanspreekt in de presentatie van Leadbeater is dat hij duidelijk maakt waarom het heel begrijpelijk is dat managers niet zo met innovatie bezig zijn maar tegelijkertijd ook laat zien hoe het anders kan. En dan zijn termen Challenge, Trust en Coach inderdaad een mooie samenvatting van het nieuwe leiderschap.


Reacties zijn niet mogelijk.

Vergelijkbare artikelen