Bestel je gesigneerde exemplaar van Klantropologie voor slechts €9,95 zonder verzendkosten.

Klantropologie, Groot denken, Klein doen beschrijft aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je voor goede klantervaringen zorgt en mensen meeneemt in een klantgerichte organisatieverandering.

Maak klantgericht werken makkelijk en bestel Klantropologie nu het nog kan.

Klantropologie verscheen begin 2012 bij Uitgeverij Scriptum. De allerlaatste exemplaren zijn- gesigneerd en wel- voor de helft van de oorspronkelijke verkoopprijs alleen nog via mij te bestellen.

Boekrecensies Klantropologie

De klant centraal stellen. Dat is waar de financiële sector de laatste jaren hard mee bezig is. Volgens eigen zeggen althans. Zelfbenoemd klantropoloog Jacqueline Fackeldey zou wel raad weten met het brede scala aan financiële producten die de belangen van de bankmedewerker of aandeelhouder te lang lieten prevaleren boven de belangen van de klant. Met een frisse no nonsense aanpak beschrijft zij de stappen die nodig zijn om het fenomeen ‘klant’ in een beter kader te plaatsen. Hier komt het nodige out of the box denken bij en dat maakt het geheel redelijk innovatief, maar gelukkig ook met een hoog boerenverstand-gehalte. Daar houden we van.’

De Accountant

‘Het boek Klantropologie legt op een speelse manier de vinger op de zere plek van klantinteracties waar het boerenverstand uit is verdwenen. Jacqueline Fackeldey toont met voorbeelden uit haar eigen klantenkring en klantervaring aan hoe je wel en niet klantgericht werkt. Grote pré van dit boek is de leesbaarheid van de teksten en de fraaie vormgeving. Een managementboek dat je niet alleen koopt, maar ook echt helemaal leest. En daarmee illustreert Fackeldey wederom haar betoog om uit te gaan van de behoefte van de klant. Klasse!’

Managementboek

Klanten weten heel goed hoe zij behandeld willen worden door een organisatie. Daarnaast is ieder individu wel eens ergens klant; of dat nou bij de supermarkt is of bij een dienst- verlenende organisatie. Het ligt daarom voor de hand dat iedereen wel weet hoe met klanten om te gaan. Dat blijkt een misvatting. Klanten worden nog steeds voor de gek gehouden of genegeerd. Het probleem is vaak – al klinkt het simpel – dat er vergeten wordt dat klanten gewoon mensen zijn. Jacqueline Fackeldey benadert klanten in haar boek daarom als mensen. Ze gebruikt haarscherpe – en vooral heel herkenbare – voorbeelden van problemen waar mensen tegenaan lopen bij organisaties die hen slechts als klant zien. Wanneer organisaties vanuit dit perspectief kijken, wordt het verrassend makkelijk om klanten als mensen te benaderen en – uiteindelijk – klantvriendelijker te worden. Een echte aanrader voor iedereen die klantgericht wil gaan werken!

Arbo Magazine

Er zijn heel veel boeken verschenen over klantvriendelijk werken en klantgericht ondernemen. Je zou dus kunnen zeggen dat dit boek het zoveelste in de rij is. Toch is dat niet zo. Klantropologie is wezenlijk anders, zowel qua inhoud als vormgeving. Vindingrijk en mooi geïllustreerd, vlot en inspirerend geschreven, nergens belerend.

KVK Blog

Dit boek liet mij de klantbeleving echt ervaren en van daaruit denken. Ik vind het een gave om, zoals Fackeldey, met andere ogen de wereld te bekijken. Het boek is daarnaast zo geschreven dat het makkelijk leest.

L. De Boer

Een klantropoloog kijkt anders naar de wereld. Na het lezen en bekijken van dit boek weet ik het zeker. Fackeldey ziet dingen die ik als gewone sterveling niet zie. Ze focust soms op details, waarom? Omdat iemand daar gelukkig van wordt. Ze kijkt op een zodanig originele manier naar de wereld dat veel bedrijven daar ontzettend veel van kunnen leren. Klantgerichtheid is geen modewoord, klantgerichtheid is een levenswijze, omdat het niet anders kan. Het boek staat vol prachtige voorbeelden aangevuld met mooi fotomateriaal. Veelal eigen foto’s van de auteur. Inhoud deugt. Vormgeving deugt Dit boek smaakt naar meer!

Jeanet Bathoorn

Het boek is duidelijk, helder en gaat in op ideeën, conceptuitwerking, innovatie, (willen) veranderen en creativiteit, precies wat, naar mijn mening, bedrijven (meer) zullen moeten gaan toepassen in de toekomst. Met weinig veel bereiken, anders kijken naar problemen en duidelijkheid scheppen door middel van hele slimme en creatieve oplossingen, daar gaat zij dieper op in. Bovendien is het ook een lust voor het oog en laat je soms lachen, dan weer nadenken. Ik kan me zeer voorstellen dat sommige bedrijven hier de wenkbrauwen bij fronsen. Daarom ben ik van mening dat alleen bedrijven met een beetje boel lef aan dit boek heel veel hebben. Zoek de andere richting eens op. Bedenk andere strategieën en experimenteer met creatieve oplossingen. Een kritische puntje, ik struikel alleen over de naam, maar dat zorgt weer voor gesprekken. 😉 Pluspunten: Inspirerend, Heldere uitleg, voor omdenkers, bedrijfscultuurdoorbrekend

Karin Ramaker

Een prikkelend boek voor iedereen die klantgericht wil innoveren en ondernemen maar niet weet hoe daarmee te beginnen en hoe zijn organisatie daarin mee te krijgen.

CXO, magazine on innovation, leadership, strategy and vision

Tour de Klantropologie

Bij het verschijnen van mijn boek maakte ik een Tour de Klantropologie langs organisaties die een pluim verdienen voor hun klantgerichtheid (o.a Triodos Bank en IKEA) of daarin nog een duwtje in de rug nodig hadden (o.a. NS en V&D). U leest hier welke organisaties ik bezocht en waarom juist zij Klantropologie van me kregen.

Tour de Klantropologie routekaart

Jacqueline FackeldeyBoek Klantropologie – Jacqueline Fackeldey