De Tour de Klantropologie zit er op en het was één groot feest

Jeroen Smeets foto Jacqueline Fackeldey tijdens de Tour de Klantropologie IMG_2854Afgelopen woensdag begon ik met een tas vol boeken en vol goede moed aan mijn Tour de Klantropologie en vrijdagavond kwam ik thuis met een tas vol kadootjes en een zoemend hoofd en warm hart vol herinneringen. Wat heb ik en wat hebben wij d.w.z. mijn Tour-team en ik veel mooie mensen mogen ontmoeten, wat hebben we mooie gesprekken gevoerd, wat hebben we gereisd van hot naar her. Wat was het een geregel en gedoe om al die afspraken in te plannen en wat was het een feest om zo op reis te zijn.

Toen ik zaterdag wakker werd was het alsof ik net weer eens de Drie Dwaze Dagen had mogen draaien zoals ik dat deed in mijn Bijenkorf-tijd. Je hebt er veel werk aan vooraf, je buffelt je tijdens de dagen zelf helemaal kapot en bent na afloop compleet op maar  elke minuut was de moeite waard. Zo was het ook met de Tour de Klantropologie.

Met dank aan jullie en het Tour de Klantropologie-team!

Dit was een feest dat ik niet zonder jullie had kunnen vieren en ik wil iedereen die heeft meegeholpen, getwitterd, georganiseeerd, gepraat of wat dies meer zij dan ook bij deze hartelijk danken voor zijn/haar hulp!

Ik richt me in het bijzonder tot mijn Tour-team Martijn HulstSytkse RoskamMick Pantelaras en Jeroen Smeets.

jff foto Martijn Hulst en Sytske Roskam tijdens de Tour de Klantropologie

Zij zorgden er tijdens de Tour-dagen voor dat we treinen, trams en bussen hebben gehaald, zij zagen erop toe dat er op tijd gegegeten en gedronken werd. Ze twitterden, maakten foto’s en moby’s en Martijn Hulst schreef realtime blogposts over alle (soms zelfs onverwachte) ontmoetingen* die we tijdens deze Tour de Klantropologie hadden. Een geweldige prestatie waarvoor ik enorm dankbaar ben.

Martijn Hulst foto Jeroen Smeets en Jacqueline Fackeldey tijdens de Tour de Klantropologie

In de uitzending bij Fast Moving Targets

Aan het Tour-schema zie je dat de reisdagen behoorlijk strak gepland waren en af en toe voelden we ons ook wel Fast Moving Targets en op zo’n moment bedacht ik dan dat dat vast een goede voorbereiding was voor mijn interview van morgenavond 31 januari 21.00 in Top Names, de online tv- uitzending van Fast Moving Targets.

En dan begint het gewone leven weer. Niet dat dat niet vol zit met klantropologie. Dat zit het wel en dat zal het ook altijd wel blijven zolang als ik rondloop maar de officiële Tour de Klantropologie zit er sinds vrijdag echt op en het zal duidelijk zijn dat ik ervan heb genoten. Bovendien heeft het zijn effect ook niet gemist op de verkoop van mijn boek. Want dat staat inmiddels in de top 100 bij Managementboek.nl

*Ik heb zelf nog lang niet alle foto’s en tweets verzameld laat staan gezien of gelezen maar dat ga ik de komende dagen wel doen. Misschien maak ik er een collage van, ik knip en plak tenslotte graag en heb daar zelfs een heel hoofdstuk in mijn boek aan gewijd maar ik wil ze sowieso bundelen en online zetten.

Jacqueline FackeldeyDe Tour de Klantropologie zit er op en het was één groot feest
Deel dit bericht

Vergelijkbare artikelen