Aandacht maakt de klantervaring mooier: Column Marketing en Communicatie Op weg naar 2050

https://www.fackeldeyfinds.com/klantropologie-model/2050 is ver weg en niemand weet precies hoe Marketing en Communicatie er dan uitzien. Toch staat elke editie van het Magazine Marketing en Communicatie Op weg naar 2050 vol met artikelen over precies dat onderwerp. De meest recente editie (nr.4) bevat een column* van mijn hand ‘Hoe aandacht de klantervaring mooier maakt’.

Aandacht maakt de klantervaring mooier, ook in 2050

Dat aandacht voor de klant ook in 2050 een kritische succesfactor is staat voor mij vast. Welke communicatiemiddelen en technologieën we dan gebruiken om klanten de aandacht te geven die ze verdienen kan ik je niet vertellen. Daar is en was het me nooit om te doen. Klantropologie gaat immers uit van algemeen menselijk gedrag en dat is door de eeuwen heen verrassend constant gebleven.

Natuurlijk moet een organisatie meegaan met haar tijd. Maar gaat een digitale strategie je redden als het klantbelang je domweg niet interesseert? Nee! Je hebt helemaal geen digitale strategie nodig om klanten blij te maken en te houden. Klantrelaties onderhouden lukt  prima zonder technologie zoals het Bijenkorf-voorbeeld uit de column en dit Jumbo-voorbeeld laten zien.

Of het klantcontact en de klantervaring in 2050 volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd zullen zijn valt moeilijk te zeggen. Anders dan vaak gedacht wordt loopt het zo’n vaart niet met die digitalisering. Zo is anno 2017 de telefoon nog het favoriete klantenservice-kanaal.

Traditionele communicatietools als telefoon en e-mail genieten de voorkeur van de meeste consumenten en professionals. WhatsApp is een relatief nieuw middel op de klantenservice, wat te zien is aan het beperkte gebruik ervan (consumenten: 17 procent Nederlanders, 12 procent Belgen). Daarentegen zou de meerderheid van zowel de consumenten (78 procent Nederlanders, 67 procent Belgen) als de professionals (84 procent Nederlanders, 76 procent Belgen) WhatsApp aanbevelen voor klantenservicedoeleinden.

Bron: Adformatie maart 2017

Afwachten is geen optie: klanten verdienen nu al een goede klantervaring

Terug naar 2050. Het duurt nog even voor het 2050 is en toch is afwachten geen optie. Laten we die komende jaren gebruiken om onze klanten te hun welverdiende aandacht te geven. Maak elke klantervaring zo mooi mogelijk en roep mijn hulp in als je dat- om weke reden dan ook- zwaar valt. Ik begeleid je er graag in. Je bereikt me op 06-14677496 en jacqueline@fackeldeyfinds.com.

*De column verscheen al eerder hier op Fackeldeyfinds:

Hoe aandacht de klantervaring mooier maakt

Jacqueline FackeldeyAandacht maakt de klantervaring mooier: Column Marketing en Communicatie Op weg naar 2050
Deel dit bericht

3 comments

Praat mee

Reacties zijn niet mogelijk.

Vergelijkbare artikelen