Klantgericht organiseren doe je zo

klantgericht organiseren vraagt om verbindingsofficieren_jff 112015Een eilandjescultuur en ingesleten organisatie-gewoontes (‘Zo doen wij dat hier’). Ooit handige maar nu verouderde bedrijfsprocessen (b.v. faxen). Procedures die niemand meer uit kan leggen. Gebrek aan ‘Walk the talk’ van het MT: allemaal interne obstakels om tot klantgericht organiseren te komen. Toch vragen opdrachtgevers mij in eerste instantie om advies en begeleiding bij het vormgeven en herinrichten van hun externe contacten, hun klantcontact.

Lees verder
Jacqueline FackeldeyKlantgericht organiseren doe je zo

Stop vandaag nog met klantcontact

stop met ongewenst klantcontact_jff sheet vervelend 012016Waarom kies je voor een functie met klantcontact als je niet van klanten cq mensen houdt? Waarom zucht je hoorbaar en doe je geen enkele moeite oprecht geïnteresseerd te zijn in je klanten, de mensen die jouw salaris betalen? Waarom ontneem je jezelf het werkplezier en beïnvloed je dat van collega’s?

Lees verder
Jacqueline FackeldeyStop vandaag nog met klantcontact

Zo bezorg je klanten een onvergetelijke klantervaring

zo bezorg je klanten een onvergetelijke klantervaring jff sheet 072017Klanten een onvergetelijke klantervaring bezorgen, welke organisatie wil het niet? Helaas is willen iets anders dan doen. Menig organisatie zegt klantgericht te willen werken of denkt dat al te doen en doet het niet. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Zij laten zien hoe je klanten een klantervaring bezorgt om over naar huis te schrijven.

Lees verder
Jacqueline FackeldeyZo bezorg je klanten een onvergetelijke klantervaring

Klantbeleving: vooruit met de geit, waar blijft die trein?

klantbeleving verbeteren - Geit in wachtruimte op het station Pratteln

Het is een overbekende klantbeleving voor elke treinreiziger: die van het wachten op een (alweer) vertraagde trein. Je staat op een klein stationnetje te kleumen en mompelt in jezelf ‘Vooruit met de geit, waar blijft die trein?’. En dan zie je opeens dat die geit er al lang is. Hij wacht ook op de trein en vindt het net zo lang duren als jij.

Lees verder
Jacqueline FackeldeyKlantbeleving: vooruit met de geit, waar blijft die trein?

Klantgericht werken in de zorg begint bij de zorgbestuurder: je krijgt wat je geeft

klantgericht werken in de zorg begint bij de zorgbestuurder_jff foto directiekade Rotterdam 2012 Klantgericht werken in de zorg begint bij de zorgbestuurder. Je krijgt wat je geeft, dat weten we als mensheid al eeuwenlang. Als zorgbestuurder weet u dat vast al heel lang. Maar handelt u er ook naar?

Lees verder
Jacqueline FackeldeyKlantgericht werken in de zorg begint bij de zorgbestuurder: je krijgt wat je geeft