5 x ‘Open Up’ gehoord op eDay

Gisteren was ik in Rotterdamse Doelen op de EMERCE eDay. Thema van dit jaar was ‘Open Up’, een thema dat mij uiteraard aanspreekt. Normaal gesproken zou ik mijn laptop hebben meegenomen om er een uitgebreid verslag over te schrijven. Maar omdat ik last heb van een pijnlijke arm (bestaat de term bloggers-arm eigenlijk al?) ben ik dit keer gewapend met potlood en papier op pad gegaan. In de hoop dat jullie open staan voor een verslag van eDay in 5 uitspraken.

Overigens heb ik niet alle sprekers gehoord en gezien dus ik beperk mezelf tot diegenen die ik wel heb horen spreken. Dat waren achtereenvolgens Jeff Howe auteur van The Wisdom of the Crowds , Dan Lyons voorheen Forbes nu Newsweek maar vooral bekend als Fake Steve Jobs, Brian Kalma van Zappo’s en André Convents van Procter and Gamble.

De uitspraken die me het meest troffen staan hieronder samen met de initialen van de spreker uit wiens mond ze afkomstig waren:

  1. ‘most of the smartest people work for someone else’ (JH)
  2. ‘the answer is out there’ (JH)
  3. ‘bring the people from outside into the process’ (DL)
  4. ‘be real and you have nothing to fear’ (BK)
  5. ‘innovation has become Connect and Develop in stead of Research & Development’ (AC)

Al met al uitspraken die niet alleen de toonzetting van deze eDay eer aan doen maar ook de grote lijn van alles wat er gebeurt op het gebied van marketing en communicatie mooi samenvatten.

Tenslotte wil ik de organisatie achter deze eDay complimenteren want al met al was het voor mij een zeer geslaagde dag in allerlei opzichten: Zowel de lokatie (perfect bereikbaar via het OV) als ook de catering, de ruimtes en de manier waarop de sprekers en hun presentaties in beeld werden gebracht vond ik erg prettig.

Update 20 september: Op Frankwatching vind je een uitgebreider verslag van eDay met daarin ook verwijzingen naar andere blogs die erover geschreven hebben.

Jacqueline Fackeldey5 x ‘Open Up’ gehoord op eDay
Deel dit bericht

Vergelijkbare artikelen